De saver og flækker


 
Savsmuldet flyver om ørene på Torben, der med sikker hånd betjener motorsaven. Den ene stamme efter den anden bliver savet over i stykker, der er nemmere at håndtere. Motorsaven er helt ny, og den er Torbens.
Torben er en af de tre beboere, der fast arbejder på Kofoedsmindes brændehold. Han er flittig og pligtopfyldende og møder troligt hver eneste hverdag.
Torben er iført sikkerhedsbukser og visir, for på brændeholdet er sikkerheden helt i top. Og så har Torben selvfølgelig et skærebevis, så han har lov til, og ved, hvordan han skal betjene sin motorsav.
Jan er lige kommet. Han har været hjemme på Strandagervej og spise frokost. Jan flækker brænde på flækkemaskinen.
 

Den sidste beboer på brændeholdet har det ikke så godt i dag, og derfor er han hjemme. Det er der også plads til på brændeholdet. For selvom brændet bliver pakket i sække og solgt til blandt andre tankstationer og købmænd, er Kofoedsmindes brændehold ikke en produktionsvirksomhed. Brændeholdet er, ligesom de andre værksteder, et tilbud til beboerne.

Lige nu bliver træet leveret af brændeholdet fra brændeholdet på Keldskovvej. Men en dag skal Torben selv ud og fælde træerne i skoven ved Keldskovvej. Eller ude på flyvepladsen. Eller et helt andet sted.